Değeli müşterimiz Ali Bey kafasına takılan soruları E-posta yoluyla bize iletmiş bizde sorularının tüm yeni başlayan arkadaşlarımıza yol gösterici olacağını düşünerek kendisininde müsaadesini alarak sorularını elimizden geldiğince web sitemizden yayınlama kararı aldık umarım yol gösterici olabiliriz.
İyi günler sayın yetkili,Sizden ricam; her soruyu kendi altına cevaplarsanız hem sizin açınızdan hemde anlaşılırlık bakımından daha kolay olacaktır. Minimum 100m2 bir kapalı alan için soruyorum.
1- Devlet kredi ve destekleri Bu konuda devlet kredilerde bir kolaylık sağlıyor mu? Sağlıyorsa nelerdir?( Faizsiz kredi kullanımı, geç geri ödemeli, düşük faizli, sonradan ödemeli vb..) Biz öncelikli olarak yatırımı yapsak ileride, devletin geri ödemesi şeklinde bir sistemi var mı?(KOSGEB hibe teşvikleri tarzı veya benzeri) Bunlardan herhangi birisi mevcut ise nereden ve nasıl başvurabilirim?
Cevap: TKDK kurumu Kasım ayında açılan destek paketlerinde mantarcılığıda destek kapsamına almıştır, %50 hibe destek imkanı sağlamaktadır ve destek miktarı çorak diye tabir edilen yerlerde yapıldığında %60a çıkmaktadır, şirketleşmeye gittiğiniz takdirde Kosgeb genel destek, proje desteği ve AR-GE desteklerinden de faydalanabilirsiniz. Bu Devlet kurumlarına gidip görüşme talep ettiğinizde sizlere bölgesel olarak değişmekle birlikte gereken evrak ve benzeri konularda bilgilendirme yapabilmektedirler.
2-Yer seçimi ile ilgili Belediyeden düşük kiralı ve uzun süreli kiralama şartı ile bu tesisi kurmama uygun bir alan, arsa talep edebilir miyim? Sizin bana tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı? Bu iş için Antalya ve civarında iklim ve arsa seçiminde en uygun yer sizce neresidir?
Cevap: Bazı Belediyeler bu tip konularda çok yardımcı olabiliyorlar fakat bölgesel olarak farklılık gösterebileceği için biz bu konuda yanlış bilgi vermekten kaçınmaktayız.
İstiridye mantarında iklimi biz sağladığımız için dünyanın herhangi bir noktasında doğru iklimlendirme yapıldığı sürece bu iş yapılabilmektedir.
3- Şirket kurulumu Şirket kurulumuna başlarken masrafları azaltmak için veya kolaylık için tavsiye edeceğiniz öneriler nelerdir? Şahıs firması olarak kurduğum şirkette bu işi yapabilir miyim? Şirketi kurarken özellikle bir şey yapmam gerekiyor mu?( Önce yatırım yerimi göstermek vs..) Emekli birisinin adına kuracağım şirket ileriki vadede bana avantaj sağlar mı?(destek, kdv oranları vs..)
Cevap: Şahıs firması veya Ltd.Şti. olarak bu işletmeyi kurabilirsiniz fakat bu işin en güzel yanı ziraat odasından alabileceğiniz yılda sadece 30-50tl ödemesi olan çiftçi belgesi ile bu işe başlayabilirsiniz İstiridye mantarı yetiştirmek için resmi prosedür sadece çiftçi belgesine sahip olmakdır. Devlet bize bu hakkı vermektedir. Üretimini yaptığınız mantarlarınızı pazarlarda çiftçi belgeniz ise satabilirsiniz. Her semt Pazar yerlerinin bir kısmı çiftçi belgesi olan üreticilere ayrılmış ve tahsis edilmiştir. Zabıtaya başvurmanız halinde size yer tahsis edilecektir. Yalnız ürünlerinizi sadece dökme olarak satabilirsiniz. Paketleme ve üzerine etiket yapıştırmak için şirket olma mecburiyetiniz bulunmaktadır.
4-Tesis kurulumu Tesisi kurmadan önce herhangi bir sözleşme taslağınız mevcut mu? Mevcut ise incelemem için gönderir misiniz? Kurduğunuz tesisteki malzemelere kaç yıl garanti veriyorsunuz? Ne kadar sürede kurulum tamamlanıyor? Bu iş için önerdiğiniz minimum ve maksimum m2 ne kadardır? Kapalı bir alan ölüsü için; maksimum verimliliği alabileceğim en büyük m2 ölçüsü nedir? Mesela 300m2 lik bir alanı kapattığımda enerji tüketimi amortisman vs.. gibi masraflar hesaplandığında karlı ve verimli olur; yoksa 300m2 alanı 100,100,100 yada 150,150 böldüğümde mi daha karlı ve verimli olacaktır? Hangi tip sistem tercih etmektesiniz ve neden? (askı, raf, tünel vs..) Daha önceden kurduğunuz tesisleri görebilirmiyim? Tesis kurulumu 100-200-300 m2 maliyeti ne kadardır? Tek bir kapalı alan mı yoksa bölerek mi belirtirseniz sevinirim. Kullandığınız malzemeleri kalem kalem maliyet, marka, cins vs..(plastik, çelik, bakır vs..) kısacası mahal listesi olarak alabilir miyim? Buna yalıtımda kullandığınız materyaller, taban beton dökülecek ise ne tip vs dahildir. Kurduğunuz tesis içinde tuvalet,soyunma odası gibi kısımlar mevcut mu? Atık su için kanal mevcut mu? Kurduğunuz tesis ne kadar kompost alır? Kurduğunuz tesise oranla aylık elektrik su giderlerim ortalama ne kadar olur? Soğuk hava deposu kurulumunuz mevcut mu? Evet ise maliyeti nedir? Paketleme sistemi kurulumunuz mevcut mudur? Evet ise maliyeti nedir? Elektrik ve su maliyetini düşürecek bir sistem mevcut mu?
Cevap: Tabi ki sözleşme taslağımız vardır tarafınıza eposta ile gönderilecektir.
Tesiste kullanığımız tüm malzemeler kendi üretici firmaları tarafından yasal garanti süreci kadar garantilidir.
Zemin betonu elektrik ve su tesisatı odaya kadar sizin tarafınızda hazırlandığında bizim kurulum sürecimiz yaklaşık 10-15 gündür.
Bu iş için metrekare başına düşen spo sayısı, elektrik sarfiyatı ve benzeri kalemler düşünüldüğünde en uygun alan alan 100m2dir.
Kompost yerleşimi için tamamen kendi ürettiğimiz bir raf sistemini kullanmaktayız ayrıntılı fotoğraflar tarafınıza gönderilecektir.
Tesis kurulumlarımızda fiyat olarak farklı alternatifler mevcuttur her 100m2 için 25 ile 45bin tl olan fiyat aralığındaki sistemlerimizi yüz yüze görüşerek ve sizi tanıyarak birlikte karar vermenin uygun olacağını düşünüyoruz.
Zemin betonu size ait olup c18 tip yaklaşık 10cm kalınlığında beton bu iş için yeterlidir.
Biz tuvalet, soğuk hava deposu, soyunma odası vs. alanlar kurmuyoruz fakat anlaşmalı olduğumuz kurumlarla uygun fiyata(sizin aldığınız fiyatlarla karşılaştırarak) destek vermekteyiz.
En kritik sorulardan birisi burada geliyor 100m2 alana en fazla 10ton kompost koyabilirsiniz maalesef bazı art niyetli insanlar sözüm ona kimyasal ve bazı gübreleme yöntemleriyle 100m2 alana 20 ton kompost koyduklarını iddia etmektedirler fakat bunların tek derdi daha fazla kompost satmak oluğundan bu alana koyacağınız 10ton kompostla 20 ton kompostun aynı verimi vereceği konusunda sizleri bilgilendirmemektedirler.
100m2 odanın tam randımanlı çalıştığı önemlerde yaklaşık 250-300TL elektrik gideri vardır, suyu kuyunuz yoksa aylık yaklaşık 50-100 TL arasındadır.
Elektriğinizi tarımsal sulama için kullanacağınızı belirterek abone alırsanız yaklaşık %30 indirimli kullanırsınız.
5- Kompost, satış ve pazarlama, nakliye konuları Kurum olarak sizi tercih ettiğim takdirde sürekli aynı kalitede kompost teminini sağlamayı sözleşme ile kabul ediyor musunuz? Komposta yeşerme olduğu takdirde; yada sarmadığı takdirde yenisi ile değişimini sözleşme ile taaddüt ediyor musunuz? Komposta koyduğunuz bütün malzemeleri açıkça sözleşmede beyan ediyor musunuz?(şayet kimyasal mevcut ise kimyasallar dahil) Satış ve pazarlama konusunda sıkıntı yaşamayacağımı sözleşme ile taaddüt ediyor musunuz? Nakliye konusunda ne şekilde bir yol izlemeliyim? Ortalama nakliye maliyetleri hakkında bilgi alabilir miyim?
Cevap: Biz tesisini kurduğumuz tüm müşterilerimize açıkça kompost eğitimi vererek kompost yapmayı öğretiyoruz.
Satış Pazarlama konusunda toptan satışlarda üreticilerimize anlaşmalı olduğumuz toptancılar ile ürünlerini toptan fiyatından satışı konusunda destek olmaktayız fakat unutmamak gerekir ki kendi oluşturduğunuz perakende ve restoran otel vb yerlere bu ürünü satabilirseniz kazancınızı 2 hatta 3e katlayabilirsiniz.
Eğer kompost yapmaya maniniz var ise garantili kompostlarımızla destek de sağlıyabiliyoruz.
6-Diğer merak ettiklerim Neden sizin firmanızı tercih etmeliyim? Diğer firmalardan ekstra olarak sağladığınız bir avantajınız mevcut mu? Bunların dışında eklemek istediğiniz tavsiyeleriniz var mı? Cevaplarınız için teşekkür ederim. ,Cevaplarınızı değerlendirdikten sonra hem sizinle şahsen tanışmak için hem de tesisinizi de yerinde görmek için ziyaretinize gelmek isterim.
Cevap: Sağladığımız avantajları az çok cevaplarımızda bulabilirsiniz burada yazmadıklarımızsa 7/24 açık cep telefonundan her türlü ihtiyaç ve sorununuza anında destek veriyor olmamız ve kendimizde mantar üreticisi olduğumuz için her şeye önceden hazırlıklı olmamız.
Yine anlayamadığım yada kafama takılan konular olursa sizinle iletişime geçmemde umarım sakınca yoktur.
Her zaman bekleriz.
Saygılar dilerim…
Saygılar bizden
İstanbulda mantar yetiştiriciliği yapmak istiyorum 85 metre kare bodrum katında kaç paraya mal olur
Size bu konuda net bilgi verebilmem için ayrıntıları bilmem gerekiyor arayın görüşelim
Merhaba Çağdaş Bey;
Ben yaklaşık 150m2 alana sahip bir sanayi dükkanında istiridye mantarı üretimi yapmak istemekteyim. Yaşadığım şehir Eskişehir. Bu dükkanda başarılı üretim yapabilir miyim. Bir de bu tür mekanda (sanayi sitesi) yasal olarak üretim yapmamda bir sakınca olur mu? Şayet üretimine başlarsam, üretimle ilgilenmek için, günlük kaç saatimi harcamam gerekir. Bir de bana kurulum, kompost v.s. yaklaşık maliyeti ne olur. Bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Kolay gelsin….
Binanızın yalıtımı iyi ise tavan yüksekliğiniz 2.50-4 metre arasında ise üretim yapabilirsiniz
Tam otomasyonlu sistemlerde cihaz kontrolü için günlük takip gerekmektedir yoğun toplama zamanlarında yarım gün çalışmalısınız
Güncel fiyat listemizi fiyat listesi bölümümüzden alabilirsiniz
yaklaşık 70 m2 alan kaçliraya mal olur yaklasık olarak. yardımcı olurmusunuz
https://www.egemantar.com/wp-content/uploads/2016/11/tesis_fiyat_listesi.pdf
Merhabalar ben Bolu Mudurnu bölgesinde 100 m2 kurdurmak istiyorum ama benim hasat sonrası pazarlama yönüm sıfır ayrıca bu bölgede her taraf tavuk kumesleriyle dolu Allahın izniyle bu iş olursa aylık net gelirimiz ne olur
Pazarlama konusunda tüm üreticilerimize desek olmaktayiz satinalma garantili tesis kuruyoruz 100 m2 lik odalarda aylık ortalama 3000tl net karınız olur.
Merhabalar ben Bolu Mudurnu bölgesinde 100 m2 kurdurmak istiyorum ama benim hasat sonrası pazarlama yönüm sıfır ayrıca bu bölgede her taraf tavuk kumesleriyle dolu Allahın izniyle bu iş olursa aylık net gelirimiz ne olur
Merhaba teşekkür ederim etrafımdaki tavuk kumesleri mantarlara sıkıntı yaratırım kolay gelsin
Bunların yakınlığı ve tesis büyüklükleri hakkında bilgi verirmisiniz
100 m2 oda için yaklaşık aylık kazancınız 3000 TLDİR. Pazar konusunda zaten ureticimize biz tam destek olmaktayız. Tavuk kümesleri nin çok yakın ve büyük kapasitede değilse sorun olmaz.
karela buy atenolol read this atarax cefixime neurontin 600mg
Merhabalar ; İstanbul Anadolu yakasın da yaşıyorum ve uzun süredir İstiridye mantar yetiştiriciiği konusunda iş yapma fikrim var. Hali hazır da yapmış olduğum tekstil alanında faaliyet gösteren küçük birişyerim var. fakat bizde ödemeler hep vadeli olmaktadır. ürüntedariği naküt satışlar vadeli olduğu için Ayrıca Mantar yetiştiriciliği konusunda da iş yapmak istiyorum. yukarıda belirttiğiniz yatırım maliyetleri ve kompost konusunun dışında aklıma takılan en büyük soru şunlardır.
1- 10 tonluk bir kompost kurulumu yapılan yerde ürün yetişme süresi ve verdiği KG/Tonaj ne kadar olur ?
2- Bu yatırım tutarının geri dönüş süresi nedir ?
3- Kompostların büyüme süresi aylık /haftalık v.b gibi süre zarfı kısaca aylık ortalama alabileceğimiz ürün verimliliği ne kadar olur ?
4 -Pazarlama konusunda ve ya alım konusunda sizlerin alım garantisi varmıdır ve ortalam kar marjı aylıkgetirisi ne olur ,bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.
İyi çalışmalar
Mehmet Özer
0506 *** ** **
Merhaba Mehmet Bey;
10 ton komposttan yaklaşık 3 ton mantar alırsınız kompost ömrü 3 aydır hasat dönemi 2 aydır
2 ayda bu miktarda ürünü hasat edersiniz, ilk bir ay kuluçka ve hasata hazırlık dönemiyle geçer.
Tesis kendisini 12-14 ay içerisinde amorti etmektedir.
Ürününüzün satışını biz sağlıyoruz
saygılarımla Çağdaş Kasapoğlu
0 534 317 63 17