İstiridye Mantarı yetiştiriciliğinin geleceği

8

Bu makalemizde istiridye Mantarı işi gerçekten anlatıldığı kadar karlı bir işmi yoksa zaman zaman saman alevi gibi ortaya çıkan meslekler gibi kısa sürede kendisini tüketecek bir işmi, gelecekte bu işi yapanları bekleyen zorluklar varmı gibi sorulara cevap vermeye çalışacağım.

Öncelikle bilmenizi isterim ki istiridye Mantarı yetiştiriciliği asla bir saadet zinciri yada kolay yoldan para kazanma işi olmamıştır ve olmayacaktır, bu iş üreticilik işidir her ne kadar bedensel olarak çok ağır bir iş olmasa da emek vermeniz gerekir ve mantarın bir canlı olduğunu asla unutmamanız gerekir, evcil hayvanınız ya da bitkileriniz nasıl ilgi isterse mantarda nem ve oksijen ister gerekli zaman geldiği anda dalından koparmanızı ister yoksa ölür, kurur yada sararır.

İstiridye Mantarı yetiştiriciliği beni Zengin eder mi?

Evet her ne kadar zenginlik herkese göre göreceli bir kavram olsa da bu iş sizi ortalamaya göre daha iyi bir konuma getirebilir ama 100m2 oda kurup hemen zengin olmanız maalesef çok mümkün değil zenginlik düzeyinde para kazanmanız için ya büyük çapta bir tesis kurmanız yada azla başlayıp kazancınızı bu işi büyütmeye yönelik yatırımlar yaparak değerlendirmeniz gerekir, kazanç hesaplamaları ile ilgili yazımızın sonuna istiridye Mantarı işinden ne kadar para kazanırım başlıklı detay içeren videomuzu ekledim.

Bu işin geleceği var mı?

Gelecekte bizi ne beklediğine gelirsek bu mantar ülkemizde her ne kadar artık bilinmeye başladı ise de aslında halen hakkettiği yerde değildir, mantar üreticileri yada üretici adayları bilmelidir ki ellerinde çok yüksek kalite ve lezzette bir ürün vardır aynı zamanda insan sağlığına gerçekten dost olan bir üründür Tümörden bağışıklık sistemine, barındırdığı vitaminlerden proteine kadar ne derece faydalı olduğunu ayrı bir makale konusu olarak ele alabiliriz, tüm üreticilere ve adaylara tavsiyem ürettiğiniz mantarın ve verdiğiniz emeğin değerini bilmesidir. İstiridye Mantarı doğada binlerce yıldır var olan ve her zaman da olacak bir mantardır. Mantarın fiyatı üreticiler çoğaldıkça azalmayacak tam tersine daha çok insan bu Mantarı keşfedeceği ve kalitesini anlayacağı için yıllardır süren fiyatının artış trendi devam edecektir.

8 thoughts on “İstiridye Mantarı yetiştiriciliğinin geleceği

  1. Çağdaş bey, kuluçka odası ile üretim odalarını ayrımı tavsiye edersiniz, üretim odalarına 10 ton kompost koyarken kuluçka odasına kaç ton kompost koyabiliriz. Ben eskişehir gibi soğuk bir memlekette olduğum için, üretim odalarını 1 metre kadar zeminden aşağı insek faydası olurmu?

    1. Hocam iyi geceler istiridye mantarı illa kavak kütüğü ve talaşı ilemi üretilmeli çam kütüğü ilede yapılabilirmi

  2. Selam ben ne iş yapsam diye düşünürken eskiden düşündüğüm ama yapamadığım istiridye mantarı aklıma geldi bu işi gerçekten geçimimi sağlamak ve iyi bir kazanç elde etmek için yapmak istiyorum ama pazar hakkında endişelerim var yani iyi bir şatış yapmamaktan korkuyorum bu işi rutubetli bi yerde yapmak istiyorum yani yfoça gibi uygunmudur acaba yoksa deniz havası ürünü bozarmı ayrıca bu işi büyütmek hayalmi yoksa gerçekten yapılabilirmi teşekkür ederim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Covid-19(Corona) Mantar yetiştiricilerini nasıl etkileyecek?

Çar Nis 15 , 2020
Merhaba arkadaşlar, tüm dünyayı etkileyen bir virüs ile karşı karşıyayız ve bizim sektörümüz de hem istiridye gibi egzotik mantar üreticileri hemde kültür mantarı üreticileri tüm sektörler gibi bu virüsten yara almış durumda gerek kendi üreticilerimiz gerekse bir vesile ile tanıştığımız üreticilerimiz ile görüşmelerimizde ürünleri başka şehirlere satan üreticiler ürününü şehir […]